Hvb "Star VI" ex "Alex Lange" (1923)

Hvb "Star VI" ex "Alex Lange" (1923)

Hvb «Star VI» på ekspedisjon i Rosshavet en gang etter 1925. Båten het «Alex Lange» 1923-1925. Propellbytte i isen var en komplisert og ikke ufarlig operasjon, men alternativet var å sende hvalbåten til Australia eller Sør-Afrika for dokksetting og det ville bety flere uker eller kanskje måneder ute av fangsten.

Klikk på bildet for å se hele/større versjon!

Foto: Jeanette McKay

Bruksrettigheter.

Flk "Sir James Clark Ross"

Flk "Sir James Clark Ross"

Kokeri nummer åtte i en serie på 10.
Flk «Sir James Clark Ross» (II) fotografert i Rosshavet av Eric Douglas ombord i S/Y «Discovery» under den andre B.A.N.Z.A.R.E.-ekspedisjonen (British, Australian and New Zealand Antarctic Research Expedition) i 1930/31.
Fotograf: Eric Douglas.

Eric Douglas var den gangen en flyveoffiser, men avsluttet sin karriere i RAAF (Royal Australian Air Force) som gruppekaptein. På begge B.A.N.Z.A.R.E.-ferdene var han én av to piloter på Gipsy Moth sjøflyet VH-ULD. Den andre piloten på begge ferdene var pilot løytnant Stuart Campbell. De ble hentet fra RAAF til de to ferdene av Sir Douglas Mawson. Alle hvalfangstbildene ble tatt under den andre ferden (1930/31), da Discovery var i områder det ble drevet hvalfangst.

Takk til S.E. Douglas, Melbourne, Australia.

Størrelsesammenligning

Størrelsesammenligning

For de av dere som lurer på hvor stort et hvalkokeri på 14 500 grt var, så har jeg laget en kjapp sammenligning. Skipene er MS Color Fantasy som i dag traffikerer strekningen Oslo-Kiel og Sir James Clark Ross bygget i 1930. Som går fram av illustrasjonen så var kokeriene store skip til å være i 1930, men blant dagens cruiseskip og super-containerskip så blir de fort bare middels store. I dag har f.eks. Maersk sin Triple E-klasse containerskip som er på hele 1312 fot, noe som er omtrent som Sir James Clark Ross og Color Fantasy lagt etter hvarandre.