Nye scanninger

Nye scanninger

Seks år etter at jeg fikk tillatelse til å bruke noen veldig lavoppløste bilder som jeg fant på en nettside drevet av en kar fra Australia, men der han hadde mistet kontakt med eieren av bildene, har jeg kommet i kontakt med eieren. Han har sendt meg bedre scanninger og disse blir byttet ut fortløpende. For å se alle bildene kan du følge denne linken. Jeg får også tilsendt noen nye bilder som jeg vil legge ut etter hvert.

Ny bok ute nå!

Ny bok ute nå!

Nå har det kommet en «ny» norsk bok med historier fra Sør-Georgia. Det er en ny utgave av en bok som kom ut i 1956, som i sin tur var basert på to engelske bøker.

Utgaven fra 1956 dannet utgangspunktet og med nye fargefotografier og forfatterens originale strektegninger har boken fått en helt ny moderne drakt. Teksten er stort sett urørt, med unntak av et par feil som er rettet opp og noe informasjon som er lagt til.

Boka Nakent land ble første gang gitt ut i Norge i 1956. Da var fortsatt norske hvalfangere i aktivitet i Sørishavet. I boka beskrives møtet med et fangstsamfunn på 1920-tallet.

Spør etter boken på Hvalfangstmuseet i Sandefjord! Lansering på museet lørdag 22.04.2017.

Historien om Fevang Flenseknivfabrikk, av Stig Tore Lunde, Hvalfangstmuseet i Sandefjord.

Les mer
Noe har gått i stykker …

Noe har gått i stykker …

Etter siste WP-oppdatering så har jeg store problemer med innlogging på nettstedet. Mange har samme problem, men jeg har ikke funnet noen løsning ennå. Jeg kan fremdeles legge ut innlegg, så jeg vil fortsette så godt det lar seg gjøre til jeg finner en løsning. Håper det ikke drøyer alt for lenge.

DS «Tota»

DS «Tota»

DS «Tota» med hvalfangere og stasjonsmannskaper fra Øya ved Thorøya i Sandefjord. På andre siden av fjorden ligger Jahres kjemiske fabrikker, til venstre ser man Framnæs Mekaniske Verksted.

DS «Tota» ex «Teie» (transportskip, Tønsberg Hvalfangeri) ex Thorshøvdi (tankskip, A/S Thor Dahl), var eiet av A/S Albion Star (A. Ryan) og var transportskip for Compania Argentina de Pesca med rute mellom Sør-Georgia og Sandefjord/Europa.

Lagt ut med tillatelse fra Hvalfangstmuseet i Sandefjord.