"Empire Norse"

"Empire Norse"

«Empire Norse» i is under andre verdenskrig. Antiluftskyts og redningsflåter er lett synlige. Flk «Anglo Norse» (II) ble kjøpt av Ministry of War Transport i 1941 og brukt som tankskip under krigen. Solgt tilbake til Falkland Shipowners i juni 1946. Mangler gode bilder av skipet som «Empire Norse» så hvis noen har slike håper jeg dere gir lyd fra dere  🙂

"Empire Norse"

«Empire Norse»


Foto: ukjent
Save
Save
Save

Cruz del Sur ex. Juan Peron

Cruz del Sur ex. Juan Peron

Det argentiske kokeriet Juan Peron som tankskipet Cruz del Sur. Juan Peron skulle bli Argentinas juvel i Sørishavet og en hyllest til Argentinas diktator ved samme navn. Størst av sitt slag og topp moderne. Det lyktes imidlertid aldri å få konsesjon for skipet og når prosjektet i tillegg støtte på store økonomiske problemer så ble det til at skipet gikk rett inn i tankfart etter lang tids opplag. Skipet fikk navnet Cruz del Sur i 1955, og i 1970 ble skipet delt i to, horisontalt og konvertert til to lektere.

Havna i Sandefjord på 1950-tallet

Havna i Sandefjord på 1950-tallet

Ute i fjorden til høyre ved Thorøya ligger «Thorshavet» og «Thorshøvdi». Til venstre ved Jahres Fabrikker ligger «Kosmos III» og «Kosmos IV». Ved Framnæs ligger «Sir James Clark Ross» og det som sannsynligvis er «Abraham Larsen». Inne på havna ligger Jahres, Rosshavets og Thor Dahls hvalbåter.
Foto: Fra privat samling, fotograf ukjent.
ccby-nc

Sandefjord 1961

denne siden kan man se og navigere i et kart over Sandefjord bestående av flyfotografier tatt 15. juni 1961. Kokeriet «Suderøy» ligger i Gonvika, hvor hun ble lagt i opplag i 1959 etter å ha blitt overtatt av Norges Hvalfangstforbund (og senere Kosmos). Flk Thorshammer ligger ved Thorøya og hun ble sendt til Italia for hugging på sensommeren i 1962.