Havna i Sandefjord på 1950-tallet

Havna i Sandefjord på 1950-tallet

Ute i fjorden til høyre ved Thorøya ligger «Thorshavet» og «Thorshøvdi». Til venstre ved Jahres Fabrikker ligger «Kosmos III» og «Kosmos IV». Ved Framnæs ligger «Sir James Clark Ross» og det som sannsynligvis er «Abraham Larsen». Inne på havna ligger Jahres, Rosshavets og Thor Dahls hvalbåter.
Foto: Fra privat samling, fotograf ukjent.
ccby-nc

Hvb "Arnt Karlsen"

Hvb "Arnt Karlsen"

Union Whalings hvalbåt «Arnt Karlsen» på vei ut fra Durban ved starten av den Antarktiske sesongen. Dette var en moderne hvalbåt med gode sjøegenskaper som fanget for kokeriet «Abraham Larsen», mellom de antarktiske sesongene fanget den til Union Whalings landstasjoner i Durban.

Noen data:

598 grt
2750 iHK
Levert i 1949 til Union Whaling fra A & J Inglis Ltd, Glasgow.Sjøsatt som «Natalia».
Fanget for «Abraham Larsen» hver sesong fram til 1957.
Solgt til Tayo Gyogyo KK i 1957.
Nytt navn «Toshi Maru No 6».
Hugget i 1970.

 
Fra Rudolf Karlsen
Klikk på bildet for større versjon.
Available in high resolution

Flk "Balaena" og "Abraham Larsen"

Flk "Balaena" og "Abraham Larsen"

Et bilde som godt viser forskjellen i størrelse mellom Flk «Balaena» og «Abraham Larsen». «Abraham Larsen» ble bygget som «Unitas» i 1937, hele ni år før «Balaena». En ting som er verdt å nevne er at «Balaena» ble påbegynt som hangarskip, men krigen sluttet og det ble raskt bestemmt at skroget ville gjøre større nytte om det ble fullført som hvalkokeri ettersom det var stor mangel på mat i Storbritannia og resten av Europa etter fem lange år med krig.
Foto: Wolday, Mekonnen/Slottsfjellmuseet
År: Etter 1946
Klikk på bildet for større versjon.