Eksempel på scannejobb

Eksempel på scannejobb

Denne gangen vil jeg bare vise fram et eksempel på en scannejobb jeg gjorde for Torjus Werner. Jeg scannet alle lysbildene etter hans far Harald Werner og resultatet ble som dere ser ganske mye bedre enn det som var gjort for en del år siden. Så har du relevante lysbilder liggende som du ønsker å få scannet inn så tar jeg gjerne jobben gratis mot å få legge ut bildene på paafeltet.org

Hvalfangerportrett

Hvalfangerportrett

Dags for et nytt portrett. Her har en hvalfanger tatt på seg finstasen ved ankomst til ukjent havn.
Grunnen til at jeg legger ut disse portrettene er for at noen i familien forhåpentlig skal kjenne igjen personen og dermed kunne få bildet tilsendt. Om de så vil la bildet ligge eller ta det ned er opp til familien.
Foto: Harald Werner

Hvalfangerportrett

Hvalfangerportrett

Første bildet i en lang serie portretter tatt av Harald Werner.
Man skal egentlig ha personens tillatelse til å legge ut portretter av denne typen, men gitt at det er 60 år siden de ble tatt og personene på bildene stillte opp for fotografen frivillig så regner vi med at det er uproblematisk så lenge navnet ikke oppgis. Dersom det er et familiemedlem som du gjenkjenner og du ikke har noe imot at navnet oppgis så er det bare å ta kontakt så legger vi det til.
Bildet er høyst sannsynlig tatt på Thorshammer en gang mellom 1949 og 1962.
Fotograf: Harald Werner
Trykk på bildet for større versjon.

Hvalfangerportrett

Hvalfangerportrett

En godt beskjegget hvalfanger nyter litt fritid på lugaren ombord på Thor Dahls Flk Thorshammer. Harald Werner, som arbeidet som radio og radartekniker ombord (han hadde også ansvaret for hvalbåtene) brukte mye av sin fritid på å ta bilder og mange ombord bestillte portretter som ble oversendt i posten etter endt sesong.
Foto: Harald Werner