Mannskapet på "Kommandøren I"

Mannskapet på "Kommandøren I"

Noe av mannskapet ombord i Flk «Kommandøren I» en gang mellom 1923 og 1927. Noen har vært på bjørnejakt, og siden det er en brunbjørn må det være fra perioden da kokeriet fanget ved Bering-stredet utenfor Alaska. Andre felter der «Kommandøren I» fanget var Kamsjatka, Mexico og Galapagos. A/S Vega gikk med underskudd og skipet ble solgt til Pesca i 1927 og døpt om til «Ernesto Tornquist».
Foto: Ridar Bjørge Borge
År: 1923-1927.
Trykk på bildet for større versjon.

Flk "Kommandøren I"

Flk "Kommandøren I"

Kokeri nummer 3 i en serie på 10.
A/S Vega (H. A. Christensen, Sandefjord) sitt kokeri «Kommandøren I». Dette kokeriet fanget med tap utenfor Kamsjatka, Mexico, Galapagos og i Beringstredet i fire sesonger. Skipet ble solgt til Pesca i 1927 og omdøpt «Ernesto Tornquist». Fungerte som kokeri fram til 1930. Etter opplag i Sandefjord blir hun konvertert til transportskip for ruten Grytviken – Norge, og er i denne rollen fram til hun forliser uten tap av liv i 1950.

Hvb "Diomed"

Hvb "Diomed"

A/S Vegas (H.A. Christensen, derav C i skorsteinen) hvalbåt «Diomed» ex «Rosita». «Rosita» ble bygget i 1905 for C.A. Larsens Cia Argentina de Pesca. Solgt til Los Angeles Whaling Co. (H. Muller, Los Angeles), Panama, i 1927. Omdøpt «Clemente».
 
Foto: Kristian Hansen
Klikk på bildet for større versjon.
Available in high resolution