"Empire Norse"

"Empire Norse"

«Empire Norse» i is under andre verdenskrig. Antiluftskyts og redningsflåter er lett synlige. Flk «Anglo Norse» (II) ble kjøpt av Ministry of War Transport i 1941 og brukt som tankskip under krigen. Solgt tilbake til Falkland Shipowners i juni 1946. Mangler gode bilder av skipet som «Empire Norse» så hvis noen har slike håper jeg dere gir lyd fra dere  🙂

"Empire Norse"

«Empire Norse»


Foto: ukjent
Save
Save
Save

"Merkur" ved brygga i Sandefjord

"Merkur" ved brygga i Sandefjord

Avreise med S/S «Merkur» den 4/8 1930 til Fl/k «Southern Princess» som lå i Liverpool.
[Skrevet med blyant på baksiden]
Bryns Foto
Torvgaten 4, Sandefjord
[Stempel på baksiden]
Tusen Takk til Harald Abrahamsen Heistadgaarden for bildet.
Haralds far hadde tre turer som dekksgutt/jungmann før han gikk inn i marinen i 1934, deretter en sesong med «C.A. Larsen». Han var til sjøs fram til han ble sjømannspensjonist som 60-åring. Tjue år som kaptein.

Murbygningen foran bauen er yrkeskolen som lå der hvor det nå er parkering mellom pubene og biloppstillingen til ferja. Kurbadet er trebygningen ved trærne.

 

Flk "Ambra"

Flk "Ambra"

Kokeri nummer 2 i en serie på 10.
A/S Vikings (Peder Bogen) kokeri «Ambra» (1909). Utstyrt med en tidlig variant av opphalingsslippen. Bestyrer var M.I. Ingebrigtsen. Hadde base i Porto Alexandre, Angola.
1915 ble kokeriutstyr demontert og i august ble hun solgt til Drammen.
Hugget i 1925.
Foto via Harald Fevang

Flk "Foldin I"

Flk "Foldin I"

Kokeri nummer ni i en serie på 10.
Flk «Foldin I» (Andreas Nielsen, Sandefjord) fotografert på Svalbard i tidsrommet 1926-1928. «Foldin I» fanget med to hvalbåter, men klarte bare 1000 fat i første sesong og 2008 fat i andre sesong. Etter dette ga Nielsen opp og i 1929 ble «Foldin I» solgt til Fredrikstad og omdøpt «Melolie» og brukt som fabrikkskip for fiskeolje.
Fotograf: ukjent.