Båten som ligger på land er DS/Hvb Ramna, LH366. Bygd 1908 på Akers Mek. i Oslo. Fanget rundt New Island 1909-11.
Dampskipet ute i bukta er Coronda (1) (i en bok av Ian Hart er dette skipet omtalt som Starlight, men jeg finner ingen dekning for at dette er samme skip. Coronda (1) startet sitt liv som Manica). Innkjøpt av Salvesen i 1908.
Seilskipet er Glengowan. Dette ble kjøpt som vrak av Salvesen i 1909 og tauet til New Island for å benyttes som kullager. Senere ble det bygget en bro ut til akterenden av Glengowan slik at man kunne kjøre av og på skipet med små gruvevogner (se her). I 1916 opphørte all drift på New Island og Glengowan ble etterlatt.
Foto: Edward B. Binnie, donert av Ellen M. Gundersen.
Dato: Mellom 1. juni 1910 og mai 1911 (perioden Binnie tjenestegjorde på New Island).
Dette er ett av bildene som er restaurert av Ellen M. Gundersen.
 
Kilder:
Ian Hart: Antarctic Magistrate – a life through the lens of a camera.
Lardex.net
 
 

%d bloggere liker dette: