Dette blir ingen lang og dyp bokanmeldelse, men jeg vil anbefale boken «Antarctic Magistrate: life through the lens of a camera» av Ian Hart. Denne boken gir et grundig innblikk i livet og karrieren til Edward B. Binnie. Den inneholder en mengde bilder med utførlig beskrivelse. Trykkvaliteten på bildene går fra ganske dårlig til bra, her har nok trykkeriet bommet litt, men boken er uansett interessant. Den forteller om den tidlige hvalfangstaktiviteten i Antarktis, på 1920-tallet, tiden da hvalfangerne selv opererte under mottoet «under 40 grader sør ingen lov, under 50 grader ingen gud». Det var tilnærmet lovløse tilstander og ingen kontroll med aktivitetene til selskapene som befant seg der nede. Den britiske kronen innførte lovverk som gjorde at industrien sakte med sikkert ble bedre regulert. Men så kom den pelagiske hvalfangsten, og siden disse ekspedisjonene var uavhengige av land kunne ikke Storbritania utøve noen myndighet over dem. Gjennom krigen og videre under gjenoppbyggingen får vi følge EBB som engelsk immigrant i Norge. Anbefales!

%d bloggere liker dette: