På slutten av vinteren sesongen 48-49 var vi fire kamerater som en søndag planla å dra ut for å jakte på leopardsel. Til turen fikk vi låne en bøyebåt (ble brukt til å hente inn skutt hval fra bøyen og inn til flenseplan på land. Båten hadde sterk dieselmotor og styrehus).
Vi tok oss ut på fjorden (Cumberland) utenfor Grytvika uten å se spor etter sel. Vi søkte inn i Morenefjorden, en liten trang fjord innafor Hestesletta hvor vi oppdaget stor koloni med sel. Her felte vi fem dyr som ble flenset på stedet og tatt om bord. Hvert dyr veide ca 100 kg. Etter 3-4 timer satte vi kursen mot stasjonen igjen med den tunge lasten.
Turen tilbake ble ganske dramatisk da vi ble møtt av et grunnbrott som trolig hadde oppstått på grunn av tidevannet. Den volsomme bølgen mot oss gjorde at vi måtte bakke, for så å ta oss ut igjen når havet la seg. Dette måtte vi gjøre to ganger når bølgene kom. Takket være erfarne kamerater klarte vi å manøvrere oss ut. Disse var Einar fra Ramnes, førstereis som jollegutt på bøyebåten og Rolf Hansen fra Langesund (nr. 1 fra venstre i bildet), som hadde god erfaring på sjøen.
 

– Leif Brandt
%d bloggere liker dette: