Om bildene

Det viktigste først. Leter du etter noe spesiellt så er beste måten å finne det på å bruke søkefeltet…

Bildene på denne siden er alle i privat eie, eller er donert av institusjonen som eier dem, og er digitalisert med den hensikt å dele med andre som er interessert i emnet. De er alle lagt ut i god tro. Skulle du se et bilde som er under copyright så er det bare å si ifra så skal jeg fjerne det umiddelbart. Bildene er, der eieren ønsker det, beskyttet med Digimarc. De kan fritt lastes ned for privat bruk.

Bildene kan også deles med andre på nett eller linkes til i sosiale media, men vi ber om at kilde og eier/fotograf oppgis dersom dette er kjent.

Der det er mulig vil jeg bruke bildeteksten som står i album eller bak på fotografiet.

Ønsker man å benytte bildene som ligger på denne siden utover til privat bruk, så kan webmaster kontaktes, så vil det bli tilsendt bilder uten Digimarc vannmerking etter at rettighetene til det enkelte bildet er undersøkt (det er de som bidrar med bilder som bestemmer hva bildene kan brukes til og om det skal betales noe vederlag).

Kan du, eller kjenner du noen som kan, bidra med bilder (det være seg digitale scanninger, papiroriginaler, negativer, film eller lysbilder) så ta gjerne kontakt med meg på webmaster at paafeltet dot org eller ved å bruke skjemaet på kontaktsiden. Av kildemateriale er ferdige scanninger, papir­originaler, negativer og lysbilder interessante. Jeg kan scanne og stå for å sende bilder/albumer i retur. Sammen med originalene vil du da få en DVD med bildene i høy oppløsning som jpg-filer. For svart hvitt bilder som har falmet vil det være aktuellt å justere de for å gjenopprette kontrast og skarphet, og for evt. fargebilder vil det være aktuellt å fargekorrigere og justere kontrast og skarphet. Alt dette skal jeg stå for uten kompensasjon. Der eieren av bilder jeg får tilsendt godkjenner dette vil de høyoppløste filene også deles med Hvalfangstmuseet i Sandefjord som del av en avtale vi har om utveksling av innhold. Bildene vil da inngå i deres store digitale arkiv og være sikret for ettertiden uavhengig av hva som måtte skje med paafeltet.org.

Det er viktig å presisere at det å bidra med bilder til siden ikke på noen måte utgjør en eksklusiv avtale. Eier av bildene står fritt til å gi bildene bort til andre, også evt. filer han eller hun mottar på DVD som vi har scannet.

Når det gjelder bilder der fotografen ikke kan identifiseres så legger vi de ut med utgangspunkt i følgende lovtekst: §43a i åndsverkloven sier at fotografier som ikke kan regnes som kunstverk faller i det fri 50 år etter de ble tatt forutsatt at mer enn 15 år har gått siden opphavsmannens død eller opphavsmannen er ukjent.